Beter zicht met heldere Xenon, Cree LED, High Power LED en DRL LED autoverlichting!

Nieuws


Xenon inbouw toegestaan

Vanaf begin 2007 diende elk voertuig met xenon (origineel of later ingebouwd) te zijn voorzien van automatische hoogte verstellers en koplampsproeiers. Vanaf 1 april 2012 is dit enkel nog verplicht bij nieuwe auto's met origineel xenon en niet meer bij auto's waarbij later xenon is ingebouwd. Wanneer u dus nu een xenon set laat plaatsen, hoeft er geen koplampreinigingsinstallatie en hoogteregeling meer ingebouwd worden! Voor alle specifieke APK keuringseisen klik hier.

 

Storingsmelding defecte lamp(en) BMW, Mini Cooper en enkele nieuwe Hyundai, Ford en VAG auto's

Bepaalde merken en type auto's geven ondanks het gebruik van Canbus proof inbouw Xenon sets toch een (storings)melding van een defecte lamp op de boordcomputer. De Xenon lampen werken dan overigens wel, maar er is kans op spontane uitval van de lampen aanwezig. Het plaatsen van een Pro Canbus Xenon set van TopXenon i.p.v. een normale Xenon set lost dit probleem op! De Xenon lampen vallen na montage van deze Pro Canbus Xenon set niet meer uit en de boordcomputer zal geen melding geven van een defecte lamp. Op deze set ontvangt u overigens 12 maanden garantie i.p.v. 6 maanden. De Pro Canbus Xenon set kost €30,- meer ten opzichte van een normale Xenon set. 

Indien bij ons in kennis, zullen wij u van te voren informeren of een Pro Canbus Xenon set bij uw auto noodzakelijk is om een storingsmelding of uitval van de lampen te voorkomen. Echter hebben sommige auto's een afwijkend software systeem, door bijvoorbeeld installatie van andere producten of wijzigingen in de instellingen van de boordcomputer. Mede hierdoor kunnen wij niet altijd op voorhand vermelden of de Pro Canbus Xenon set betreffende kabel noodzakelijk is.

 

Cree LED inbouw

Veel nieuwe voertuigen die nu op de markt komen zijn uitgevoerd met LED-verlichting in plaats van Xenon-verlichting. Ook achteraf is LED in te bouwen in zowel het dimlicht, grootlicht, mitslicht en/of bochtverlichting. Maar ook de stadsverlichting, interieurverlichting, kentekenverlichting, achterlichten, achteruitrijverlichting en knipperlichten zijn uit te voeren in LED-verlichting. Het dimlicht uitvoeren in LED is zeker aan te raden voor auto's die voorzien zijn van lenzen/projectoren (kattenogen) in de koplampunit. Dit doordat hierin een perfect lichtbeeld ontstaat voor de APK en op de weg. Echter met onze nieuwste generatie Cree LED is dit veelal ook mogelijk voor voertuigen met reflector koplampen, dit omdat het brandpunt van onze nieuwste Cree LED op dezelfde plek zit als een halogeenlamp. Of dit voor uw voertuig mogelijk is, kan ter plekke worden getest, want helaas is niet iedere koplampunit hiervoor geschikt. LED inbouw in het dimlicht met een normale reflector koplamp kan bij bepaalde koplampunits namelijk een verkeerd lichtbeeld geven voor de APK. Voor zowel het grootlicht, mistlicht als bochtverlichting is LED inbouw in alle gevallen mogelijk. Voor het lichtbeeld van het grootlicht, mistlicht of bochtverlichting zijn geen richtlijnen vastgesteld. De enige APK eisen hiervoor zijn dat deze verlichting het moet doen en niet mag verschillen in kleur (links en rechts). Voordeel van onze Cree LED in bijvoorbeeld het grootlicht of als bochtverlichting is dat deze geen opstarttijd heeft en dus direct op volle sterkte is. Hierdoor is deze verlichting erg functioneel en genereert daarnaast ook nog is meer lichtopbrengst.